Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Takarmány borította tegnap a 47-es főút egy szakaszát

Felborult egy takarmányt szállító járműszerelvény pótkocsija tegnap hajnalban Hódmezővásárhelyen a 47-es számú főút városon átvezető szakaszán. A baleset pontos oka egyelőre nem tisztázott, azt a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja. A műszaki mentést a tűzoltók végezték, az útlezárás fél nyolckor megszűnt.

Tegnap hajnalban a Kaszap utcán közlekedett egy sándorfalvi mezőgazdasági cég pótkocsis teherautója, amikor a sofőr azt észlelte, hogy a pótkocsi billenős platója önmagától emelkedni kezd, és a vontatmány felborult. A sofőr azonnal megállt.

A pótkocsi tartalma – amely granulált takarmány volt – az úttestre ömlött. A Kaszap utcát a rendőrség lezárta, a műszaki mentést a tűzoltók végezték, akik a szegedi egység darusautóját is a helyszínre hívták.

A problémát végül egy homlokrakodó oldotta meg, amely markoló kanalát levéve a csonkkal a pótkocsit helyrebillentette, és sikerült a platót is alaphelyzetbe állítani. Miután a kiborult takarmányt elszállították, az útlezárás fél nyolckor megszűnt.

Megszakítás