Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Támogatás 1300 kisgyermek nyári étkeztetésére

1300 kisgyermek nyári étkeztetését támogatják azok, akik az önkormányzat pályázaton nyert összege mellett felajánlásukkal hozzájárulnak a segítségnyújtáshoz. A hat és tíz év közötti gyermekek a nyári szünetben a kezdeményezésnek köszönhetően legalább egyszer egy nap, biztosan hozzájutnak meleg ételhez.

2006 óta támogatja Hódmezővásárhely Önkormányzata a rászoruló gyermekek nyári étkeztetését. A közel 1300 gyerek, illetve szüleik június 17. és augusztus 16. között két helyszínről, a Cseresnyés Kollégiumból, valamint a Kalmár Zsigmond Tagintézmény ebédlőjéből vihetik haza a meleg ételt. Az önkormányzat 18,3 millió forintos támogatást nyert e célra. Az összeg nem biztosítja teljes egészében a felmerülő költségeket, ezért további adományokra van szükség.

– Az adományokat civil szervezetek, magánszemélyek, vállalkozások, egyházak adják össze. Az önkormányzat várja a további adományokat – mondta Antal István, az önkormányzat Népjóléti Csoportjának vezetője.

Amennyiben az idén is sikeres lesz az összefogás, akkor a nyári szünet két hónapjában közel 1300, hat és tíz év közötti gyermek juthat egy nap legalább egyszer meleg ételhez.

– Ez az 1300 gyermek, azt gondolom, mindenféleképp megérdemli a támogatást. Nagyon fontos, hogy a nyári szünetben is megkapják a meleg ételt. Aki a nyári gyermekétkeztetést támogatja, az jó célt szolgál és adománya nagyon jó helyre fog kerülni – tette hozzá Antal István.

Adományaikat a Polgármesteri Hivatal házipénztárában, illetve a következő számlaszámra fizethetik be: 11600006-00000000-21810866

Ez esetében a megjegyzés rovatban tüntessék fel: hátrányos helyzetű gyermekek támogatására. A felajánlók névsora idén is nyilvánosságra kerül.

Megszakítás