Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Támogatási alap a városi sportélet fejlesztésére

60 milliós sporttámogatási alapot hoz létre Hódmezővásárhely önkormányzata – jelentette be Hegedűs Zoltán alpolgármester a helyi sportszervezőkkel közösen tartott konzultáció után. A támogatáshoz pályázat útján lehet hozzájutni, melyeket a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány kezel majd. 

 

 

Hódmezővásárhelyen csaknem 53 sportegyesület működik. A költségvetési konzultáción azoknak a sportágaknak a képviselői vettek részt, amelyek a legtöbb sportolót foglalkoztatják. A hosszú egyezkedés után abban állapodtak meg, hogy egy új, pályázati rendszeren alapuló pénzügyi alap jó döntés lenne.

 

– Egy hatvan millió forintos alapot hozunk létre, egy sporttámogatási alapot, amelyet a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány kezel majd, ide lehet pályázatokat beadni. A pályázati rendszer kidolgozásához hozzáfognak a kollégák, illetve a költségvetés elfogadása után, rövid időn belül meg is jelennek majd a kiírások – fejtette ki Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

Azért jelent nagy lépést a pénzügyi alap létrehozása, mert az úgynevezett TAO támogatással ellentétben nem csak a látványsportok, de a többi sportág egyesületei is részesülhetnek belőle, ha nyertesként bírálják el pályázatukat. Az egyesületek támogatása mellett továbbra is nagy gondolt fordítanak a sportlétesítmények fejlesztésére és fenntartására. Hegedűs Zoltán azt is elmondta, hogy az elmúlt 15 évben csaknem 6,7 milliárd forintot költöttek a sport infrastruktúra-fejlesztésre, melyből mintegy 3 milliárd forint a TAO támogatásnak volt köszönhető. Ebből fedezték az utánpótlás-nevelés költségeit is.

 

– Arra az egyezségre jutottunk a sportszereplőkkel, hogy valójában a körülmények, amelyek jelenleg a rendelkezésre állnak, megfelelnek. Ezeket a körülményeket meg kell tartani és tudni is kell finanszírozni. Alpolgármester úr biztosította a sportszervezőket, hogy ezeknek a működése folyamatos lesz a jövőben is – mondta Fekete Ferenc, sporttanácsnok.

 

Jelenleg csaknem 2500 hivatalosan igazolt sportoló van Vásárhelyen, akiknek szükségük van a támogatásra. Ugyanakkor a sportlétesítmények fejlesztésével nemcsak a sportolók érdekeit tartják szem előtt, hanem a hétköznapi emberekét is, akik ezáltal tudnak sportolni és meg tudják őrizni egészségüket.

 

Megszakítás