Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tanárok a színpadon

Többek között fuvola, zongora, klarinét és harsona szólalt meg pénteken Hódmezővásárhelyen a Zeneiskola nagytermében, ahol tanári hangversenyt hallgathattak meg az érdeklődők. A rendezvényen 16 zenetanár állt színpadra.

Évek óta hagyomány a tanári hangverseny, amely pénteken délután várta az érdeklődőket a zeneiskola nagytermébe. Mivel a zenetanárok is aktív zenészek, a rendezvény egyfajta fellépési lehetőség is számukra, ahol a zenekedvelő közönség mellett tanítványaik előtt muzsikálhatnak.

– A mai hangversenyre nagyon sokan készültek műsorszámmal. A barokk zenétől a modern zenén keresztül a dzsesszig minden megtalálható a palettán, kis zenei ízelítőt nyújtunk a közönség számára – nyilatkozta Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója.

A hangversenyen ezúttal fuvola, oboa, klarinét, kürt, trombita, zongora, ének valamint harsona csendült fel, 16 zenetanár előadásában.

Nemsokára a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban költözik a zeneiskola, ahol új koncertteremben léphetnek majd színpadra a zenészek. A költözés előtt azonban még egy tanári hangversenyre kerül sor a régi épületben. Az eseményt május 12-én, Steiner Béla hódmezővásárhelyi zenetanár és zeneszerző 85. születésnapján rendezik meg.

Megszakítás