Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tanárok és diákok együtt énekeltek a Zene Világnapján

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa nevezte ki október 1-jét a Zene Világnapjának. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését. Az ünnep tiszteletére hangszeres előadással és énekléssel készültek a Klauzál Gábor Általános Iskola diákjai és tanárai.

Egyéni produkciókkal és közös énekléssel ünnepelték a Zene Világnapját a Klauzál Gábor Általános Iskolában. A zene ünnepét 1982-ben tartották meg először Franciaországban. Mára az UNESCO ajánlására a zene ünnepe európai, sőt világméretűvé vált. A vásárhelyi iskolában is évek óta felhívják a figyelmet a muzsika szeretetére.

– Második éve rendezzük meg úgy az eseményt, hogy a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógusai is segítenek. Az ő tanítványaik szerepelnek, akik iskolánk tanulói is egyben. Ezúttal a vállalkozó kedvű pedagógusaink is énekeltek, és játszottak különböző hangszereken – mondta Csikós Anna tanítónő.

A gyerekek év eleje óta készültek a produkciókra, amit nagy izgalommal és örömmel adtak elő társaiknak. A fellépők többségében komolyzenei programokkal szórakoztatták közönségüket. Az előadást az intézmény valamennyi diákja és a Nádor Utcai Óvoda nagycsoportosai is megtekintették.

Megszakítás