Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Táncgála hastánc, mambó és jazz műfajokkal

Queen trilógia, hastánc, mambó, jazz – néhány stílus és zene azok közül, amelyeket láthat és hallgathat a táncszerető közönség június 24-én, vasárnap, a Fekete Sas nagytermében, ahol 32. alkalommal ad tanévzáró gálaműsort a Fogarassy Jazztánc Stúdió. Az esten harminc táncos, négy korcsoportban mutat be népszerű slágerekre változatos és színes koreográfiát.

Fogarassy Judit táncpedagógus hároméves korában kezdett ismerkedni a klasszikus balett rejtelmeivel, és a tánc iránti elhivatottsága azóta is töretlen. Nyolc évig az Egyesült Államokban nagymesterektől sajátította el a táncművészet fortélyait. Idén harminckettedik alkalommal lépnek színpadra tanítványai tanévzáró gála keretén belül. A négy életkort képviselő harminc táncos vasárnap este fél 7-kor búcsúzik az idei tanévtől a Fekete Sas nagytermében. Az előadáson a színes koreográfiát népszerű slágerek kísérik. A leghosszabb műsorszám idén a Queen trilógia lesz. A tízperces táncmű mellett azonban egyéb műfajok is bemutatkoznak.

– Ezen kívül lesz többek között hastánc számunk, török zenére is táncolunk, feltűnik a jazz, de felcsendül Michael Jackson hangja is. A kicsik mambót fognak táncolni Shakira zenéjére. Igyekeztünk a népszerű slágereket táncban is feldolgozni – mondta Fogarassy Judit táncpedagógus.

A felkészülési időszak ősszel kezdődött, majd télen a technikai képzés zajlott, ezután pedig az új koreográfia betanulása következett. A táncosok felkészültségét kiválóan mutatja, hogy mára a hatodik vásárhelyi táncos nyert felvételt Pécsre, a Táncművészeti Főiskolára, emellett a csoport az országos versenyek mellett Európa-bajnokságra is készül.

– Akik ebben a táncstúdióban vannak, azok komolyan veszik ezt a műfajt, hiszen én magam is komolyan veszem az oktatást. Elvárom tőlük, hogy amennyi munkát én belefektetek a tanításba, az tükröződjön az ő munkájukon is. Nagyon elégedett vagyok velük, hiszen eredményeik és a teljesítményük is azt mutatja, hogy odafigyelnek a táncra. Bár az érettségire is készülnek többen, becsületesen, lelkiismeretesen jelen vannak a próbákon és szívvel-lélekkel vesznek részt a munkában – tette hozzá a táncpedagógus.

Nyáron, több helyen lépnek fel a Fogarassy Jazztánc Stúdió növendékei, előtte azonban június 24-én vasárnap este fél 7-kor színes gálaműsort adnak a Fekete Sasban a táncszerető közönség számára.

Megszakítás