Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tanévnyitó Hódmezővásárhelyen

Czunyiné Dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár nyitja meg a tanévet 2014. augusztus 31-én, vasárnap 10 óra 30 perckor Hódmezővásárhelyen. Az ünnepélyes városi tanévnyitóra az alföldi település legújabb oktatási intézményében kerül sor, a mintegy 240 millió forintból épült Nádor utcai Óvodában. Az eseményen beszédet Almási István polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő mond.

Új, modern 100 férőhelyes óvoda épült Hódmezővásárhelyen a Nádor utcában. A város legújabb oktatási intézménye egy 126,3 millió forintos pályázati programból – amelyben a város 6,3 millió forintos önerőt biztosított – és további 113,7 millió forint összegű önkormányzati forrásból valósult meg. A legújabb szabványoknak megfelelő, akadálymentesített óvoda ad otthont a 2014. augusztus 31-én, vasárnap 10 óra 30 perckor kezdődő ünnepi városi tanévnyitónak, amelynek keretében a 2014/15-ös tanévet Czunyiné Dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár nyitja meg. Az eseményen beszédet mond Almási István polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő. A megnyitóünnepséget megelőzően 9 óra 30 pertől Molnárné Kecskeméti Rita a városrész települési képviselője családi napra várja az intézménybe járó gyermekek családját és az érdeklődő vásárhelyieket.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata az elmúlt években az oktatási rendszer megújítását kiemelt feladatának tekintette: a bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák infrastrukturális felújítására, informatikai- és az oktatást segítő eszközök vásárlására mintegy 3,2 milliárd forintot fordított, jelentős részben európai uniós forrásból. Az infrastrukturális felújítás mellett a város alapjaiban szervezte át az oktatási rendszerét és a teljes településre kiterjedő integrációs programot valósított meg, amely évek óta eredményesen és hatékonyan működik.

Hódmezővásárhelyen az idei tanévet összesen 8207 gyermek kezdi meg, az általános és középiskolás diákok 6738-an, az óvodások 1469-en vannak. Az általános iskolák kapuit 468 elsős diák lépi át.

 

A tanévnyitó helyszíne: Hódmezővásárhely, Nádor utca 23.

Megszakítás