Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tanulói laptopot kapnak a hátrányos helyzetű diákok

Tizennyolc fiatal veheti át a jövő hét során tanulói laptopját, amelyre hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű diákok pályázhattak, akik legalább 3,51 százados tanulmányi eredményt értek el az elmúlt tanévben.

A tanév végén tanulói laptop programot hirdetett a vásárhelyi önkormányzat, amelyre a 3,51 százados tanulmányi eredményt elért, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű diákok pályázhattak. Két hónap állt rendelkezésre, hogy a beadási határidőig, 2012. július 27-ig pályázzanak a fiatalok a számítógépekre, amelyre összesen 27 pályázat érkezett be.

– A pályázati anyagok közül 11-en valamennyi feltételnek megfeleltek, így számukra automatikusan megítélésre került a tanulói laptop használatának biztosítása erre a tanévre. Rajtuk kívül hat tanuló volt, aki méltányossági alapon még megkapta a laptopot – mondta Balázs József, az Oktatási Csoport vezetője.

Esetükben méltányosságot gyakorolt a közgyűlés, mert minimális eltérés volt az átlagban, vagy a hátrányos helyzet, halmozottan hátrányos helyzet megítélésében. Például egy tizeddel kisebb volt a tanulmányi eredmény javulása, de egyébként önkéntes tevékenységet végeztek, vagy a versenyeken szerepeltek kiemelkedően. Dr. Kószó Péter alpolgármester külön javaslatára pedig egy olyan tanuló kapott a többiek mellett laptopot, aki a városi rendezvényeken tanúsított szereplése alapján vált érdemessé az eszköz használatára.

A szerződés előkészítése már folyamatban van, így legkésőbb a jövő hét folyamán minden érintettet, összesen 18 diákot értesítenek arról, hogy mikor vehetik át a laptopokat.

A diákok egy évre kapják a számítógépeket, ezt követően felülvizsgálják a pályázatokat. A programra az idei tanév végén lehet ismét pályázni.

Megszakítás