Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tanulói laptopot kapott tizennyolc vásárhelyi diák

Tizennyolc diák vett át laptopot a Városházán Almási István polgármestertől. A jó tanulmányi eredménnyel rendelkező, de hátrányos helyzetű gyerekek egy évig használhatják az eszközöket.

Az előző tanév végén tanulói laptop programot hirdetett a vásárhelyi önkormányzat általános- és középiskolás diákok részére, amelyben a 3,51-os tanulmányi eredményt elért, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű diákok pályázhattak egy éves laptop-használatra. Összesen 27-en éltek a lehetőséggel.  A pályázatokról 2012. szeptember 6-án döntött a közgyűlés. Tanulmányi eredményeik, tudományos munkájuk, sportteljesítményük, versenyeken elért helyezéseik alapján 18 diákot találtak érdemesnek arra, hogy megkapják a laptopokat. Ők a Városházán, Almási István polgármestertől vehették át a számítógépeket.

– Örömmel tölt el, hogy tudunk segíteni azoknak a diákoknak a tanulásban, akik megfelelő tanulmányi eredményt értek el, megfelelően jól teljesítettek. Reméljük, hogy ezt a jó teljesítményt még fokozni tudják azáltal, hogy mindennapos használatba veszik a laptopokat – mondta Almási István polgármester.

A diákok egy év használatra kapják a laptopokat, ezt követően lehetőség van újra megpályázni azokat.

– Tavaly pályáztam meg ezt a laptopot, 4,9-es átlaggal. A sporttal kapcsolatban én úgy gondoltam, hogy sikeres lesz ez a pályázat, és meg fogom kapni, hát sikerült is – mondta Lakatos Bertold.

A programra az idei tanév végén ismét lehet pályázni.

Megszakítás