Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tavasszal már használhatják az északi elkerülő utat

Jövő márciusban már a forgalom is használhatja a 47-es északi elkerülő szakaszát Hódmezővásárhelyen. A beruházás azért kiemelkedő jelentőségű a vásárhelyieknek, mert napi 18.000 jármű lég- és zajszennyezésétől mentesíti az itt élőket.

 

Közel 13 km hosszú lesz a 47-es északi elkerülő út Hódmezővásárhelyen. Többek között körhíd, egy kerékpáros aluljáró és további két híd is épül. A székkutasi és a szentesi szakaszon már aszfaltoznak. A beruházás azért kiemelkedő jelentőségű a vásárhelyieknek, mert napi 18.000 jármű lég- és zajszennyezésétől mentesíti az itt élőket – mondta sajtóbejáráson Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere.

 

– Az építkezés az ütemterveknek megfelelően halad, reményeink szerint jövő márciusban birtokba is vehetik a közlekedők. Novemberben a 45. számú főútnál, Szentes és Vásárhely között már használhatják a hidat – tette hozzá. 

 

A 45. számú főútnál tavasszal indultak a földmunkák, júliusban kezdődött meg az aszfaltozás, ez a csomópontok és műtárgyak kivételével októberre mindenhol befejeződik. Itt a következő néhány hét feladata lesz a növénytelepítés és a forgalomtechnika kiépítése. Jelenleg a hídfők befejezése zajlik, majd elbontják az ideiglenes utat és átadják a forgalomnak a hidat – fogalmazott Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője. 

 

– A kopáncsi körhídnál a fel- és lehajtó ágakon építik a szegélyeket, zsaluznak. Novemberben kezdődik az aszfaltozás. 30 méter átmérőjű körhídról beszélünk – mondta Kiss Boglárka. 

 

A körhíd 9 elemből áll, 13.000 köbméter betont használtak fel az építéséhez, és 6500 folyóméter hídgerenda épült be a szerkezetébe. A következő évre a szegélyépítés marad, hiszen a beruházás befejezési határideje 2018 tavasza.

 

Megszakítás