Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tavaszi zsongás néven jótékonysági estet rendezett a Rotary Klub

Tavaszi zsongás néven rendezett jótékonysági estet a Rotary Klub helyi szervezete a Fekete Sasban. A rendezvény bevételét több jótékonysági cél támogatására fordítják.

Hódmezővásárhelyen 1938 óta létezik a Rotary Klub. A szocializmus alatt szüneteltette tevékenységét a szervezet, majd a nyolcvanas években újjáalakult és azóta folyamatosan fejlődik a helyi klub. A Rotary 14 éve rendezi meg tavaszi jótékonysági estjét. Eddig minden alkalommal jazz koncertekkel várták az érdeklődőket és a jótékonykodni vágyókat, ezúttal viszont könnyedebb, szélesebb tömegek számára szórakozást jelentő műfajt választottak.

– A Zwickl Zenekar sramli és tánczenét játszik, a Vörös Szalonban cigányzenekar szórakoztatja a közönséget. A bevételt száz százalékban jótékonysági célra használjuk fel – mondta Knyúr Géza, a Rotary Klub Hódmezővásárhely soros elnöke.

A helyi klub évek óta támogatja a rászoruló tehetséges gyerekeket, de vannak olyan felsőoktatásban tanuló diákok is, akiket havi ösztöndíjban részesítenek. A szervezet a Kossuth téren a vakok és gyengén látók számára is készített domborművet. Az idén egy új, nagyszabású tervet szeretnének kivitelezni.

– Olyan projektbe szeretnénk belefogni, amihez még több pénz szükséges, de holland társklubunk jelezte, anyagi támogatást nyújt törekvéseinkhez. Templomok akadálymentesítését tűztük ki célul és ha ez az együttműködés összejön, jövőre kettő templom esetében is kivitelezhetjük  – tette hozzá a soros elnök.   

Az estre közel 400 fő fogadta el a meghívást, a belépő árával automatikusan mindenki támogatta a klubot, de egyéb felajánlások is érkeztek. A klub szerteágazó céljai megvalósítása érdekében ősszel és karácsony környékén is szervez majd jótékonysági eseményeket.

Megszakítás