Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tavaszköszöntő majorette bemutató fúvós zenére, filmzenére és UV fényben

Tavaszköszöntő estet tartott a Hód-Kristály Majorett Csoport a Mozaik Kamarateremben. A húsz fellépő előbb fúvószenére, majd modernebb hangzású művekre adta elő produkcióját.

A városban 2006 decemberében alakult újjá a majorett csoport Hód-Kristály néven. Több korosztály is ebben a közösségben tanulja a műfaj sajátosságait, amit most egy tavaszköszöntő est keretében mutattak be közönségüknek. Ahhoz hogy színpadra álljanak, bizonyos szintű előtanulmányra és rutinra van szüksége a fiataloknak.

– Ahhoz, hogy valaki jó majorettes legyen, jó ütemérzék és kitartás kell. Ezt nem lehet egy-két próba alatt elsajátítani. Ahhoz, hogy valaki megtanulja a botforgatás rejtelmeit és mindezt a koreográfiával ötvözni tudja, legalább fél év kell – mondta Galambosné D. Szabó Katalin, a csoport vezetője.

A csoport tagjait számos fellépésre hívják, nem csak a városban, de vidéken is, sőt több esetben tartottak már bemutatókat külföldön is. Repertoárjuk teljes palettáját most a tavaszköszöntő rendezvényen mutatták be az érdeklődőknek.

– Két részre tudnám osztani a műsort. Először fúvós művekre épülő műsorszámokat láthatunk. A program második részében igazi különlegességeket mutatunk be. A lányok itt virtuóz technikákat alkalmaznak, amit tömegben nem tudnának előadni a sajátos koreográfiák miatt. A végén pedig látványos, UV fényben világító botokat használunk. Ezt a műsort a Titanic film zenéje kíséri – tette hozzá a csoport vezetője.

A bemutatón az összes vásárhelyi majorettes fellépett, amelyen a szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a gyerekek az eseményre ne versenyként, hanem egy kiváló megmutatkozási lehetőségként tekintsenek.

Megszakítás