Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Te Szedd akció a tisztább környezetért

Hódmezővásárhely idén is csatlakozott a Te Szedd – Összefogás a tiszta Magyarországért országos hulladékgyűjtési akcióhoz. A helyi vízügyi igazgatóság munkatársai és az önkéntesek a város három különböző helyszínén szedték a szemetet. De a Tiszta Körtvélyesért Egyesület és a Zöld Szikla Alapítvány tagjai sem tétlenkedtek, hiszen ők a holtág és az élő Tisza környezetét tisztították meg.

Az idei Te Szedd akció a Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében jött létre, melynek koordinációját mindenhol a helyi vízügyi igazgatóságok végezték. A

– Bízunk benne, hogy a tavaly megkezdett munkát, ami majdnem ugyanezen a területen, a szennyvíz tisztítótelep környékén volt, most folytatni tudjuk. A megcélzott mennyiség 5-10 köbméter hulladék összegyűjtése. Ehhez előzetesen regisztráltak az önkéntesek, akiket ide irányítottak. 30-35 fő önkéntest várunk – mondta Versegi László, az ATIKÖVIZIG Hódmezővásárhelyi Szakaszmérnökségének vezetője.

Akik vállalkoztak arra, hogy a szombat délelőttjüket szemétszedésre szánják, azok kesztyűt és zsákokat kaptak. Az önkéntesek között voltak olyanok is, akik már tavaly is erősítették a csapatot, így most sem szerettek volna kimaradni az országos kampányból.

– Azért vagyunk itt, hogy tisztább legyen a környezetünk, hiszen muszáj valamit tennünk. Mindenki azt mondja, hogy annak kellene a szemetet összegyűjtenie, aki eldobja, de nem kell mindig másra fogni és másra mutogatni, ezért mi fogtuk magunkat és eljöttünk – mondta Török Ágnes önkéntes.

A Te Szedd kampányban részvevők a szennyvíztisztító terültén kívül még a Rárósi út környékét és a Kása erdőt is megszabadították az eldobált hulladéktól. Közben nemcsak a város, de a Tisza part megtisztítása is megtörtént. A Tiszta Körtvélyesért Egyesület félévente szokta a holtágat és a Tisza rakodópartját átfésülni. Most a tagsághoz a Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítvány is csatlakozott, így együtt közel negyvenen dolgoztak és a szokásos mennyiséget, 50 zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze.

Megszakítás