Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Televíziót és játékokat adományoztak az Erzsébet Kórház gyermekosztályának

Egy nagyképernyős televízió készüléket és társasjátékokat adományozott a Szerencsejáték Zrt. a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályának és kis betegeinek advent jegyében. Az akcióhoz kötődően interaktív színdarab is igyekezet feledtetni a gyerekekkel azt, hogy miért is vannak ők ott, sőt még a Mikulás is ellátogatott hozzájuk.

A Szerencsejáték Zrt. az egyik országos kereskedelmi rádióval együttműködve elhatározta, hogy azoknál a kórházaknál, ahol az év során különböző támogatásokat és adományokat nyújtottak át, a Karácsony közeledtével is kedveskedneka gyerekeknek. A vásárhelyi kórház a teljes gasztroenterológiai eszközparkot fel tudta újítani a cég egy korábbi adományának köszönhetően.

– Az országban összesen 11 különböző kórházba látogattunk el. Mi a szegedi régió részéről a karcagi, szolnoki és a hódmezővásárhelyi kórházba megyünk, de az ország többi területén is lesz hasonló rendezvény és az egész sorozat egy budapesti programmal zárul – mondta Tessényi Judit, a Szerencsejáték Zrt. szegediértékesítésirégiójánakigazgatója.

A hódmezővásárhelyi ünnepségen a Momentán társulat interaktív zenés játékos színdarabbal szórakoztatta a gyermekosztály betegeit.

– Az előadás jól sikerült, az elején még zárkózott félénk gyerekek pillanatok alatt felszabadultak az élmények hatására. Szívet melengető pillanatok voltak. Soha rosszabbat, sőt ilyen jót máskor is – mondta dr.Szűcs Péter,azErzsébet Kórház-Rendelőintézetgyermekosztályánakvezető főorvosa.

A 25 beteg kisgyermeket a Mikulás is meglátogatta, aki ajándékot hozott magával.

Megszakítás