Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a dr. Rapcsák András Sakk Emlékversenyt

Tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a dr. Rapcsák András Sakk Emlékverseny, amelyre az óvodás korúaktól a 18 évesekig várják az ifjúsági jelentkezőket. A versenyzőknek kilenc fordulóban kétszer 15 percet kell játszaniuk a snell-szabályok szerint.

Július 15-én kerül megrendezésre a XI. Dr. Rapcsák András Sakk Emlékverseny, mellyel elsősorban az egykori polgármester, országgyűlési képviselő és sakkozó előtt tisztelegnek a játékosok, de a rendezvény Hódmezővásárhely sakk-kultúrájának fejlesztését és sportbarátságok kialakítását is szolgálja.

A verseny fővédnöke Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár, országgyűlési képviselő, akinek az emlékverseny helyszíne is köszönhető.

– A verseny helyszíne Hódmezővásárhelyen a Fekete Sas étterme, mely igazán impozáns, és amelyért külön köszönettel tartozunk Hódmezővásárhely Önkormányzatának és Lázár János államtitkár úrnak – mondta Botka Péter, a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc SSE elnöke.

Az óvodás kortól 18 éves korig meghirdetett megmérettetésre előzetesen már több mint 50 játékos jelezte részvételi szándékát. A versenyzőknek kilenc fordulóban kétszer 15 percet kell játszaniuk a snell-szabályok szerint. A győztesek értékes díjakra számíthatnak.

– Nagyon szép a verseny díjalapja: több mint 100 ezer forint, ezúton is köszönjük támogatóinknak, valamint nagyon szép hódmezővásárhelyi könyvek szerepelnek a díjak között a városházáról, Hódmezővásárhelyről és környékéről, valamint verseskötetek – tette hozzá Botka.

Az első hat legjobb mellett díjazzák a legjobb három vásárhelyi, a legkiemelkedőbb ifjúsági, valamint a legeredményesebb amatőr játékos teljesítményét is.

A vásárhelyiek számára a nevezés ingyenes. Az azonos együttesből érkezőknek két játékosonként 1-1 órát és sakk-készletet kell magukkal hozniuk, így a nevezések számát sem korlátozzák a szervezők.

Megszakítás