Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tizenharmadik alkalommal rendeztek szülők estjét a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg a szülők estjét a hódmezővásárhelyi Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola. A rendezvényen befolyt összegből az iskola alapítványa táborozni viszi a gyerekeket, valamint hozzájárul a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok jutalmazásához.

Esztétikai nevelési célzata és közösségépítő szerepe is van a hagyományos rendezvénynek, amelyet idén tizenharmadik alkalommal rendezett meg Hódmezővásárhelyen a Cseresnyés Kollégium ebédlőjében a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola. A „Szülők estje” nevet viselő programnak közel kétszáz vendége volt, elsősorban a nyolcadikos diákok családtagjai, valamint a tantestület jelenlegi és egykori pedagógusai. A gyakran éjszakába nyúló rendezvény egyre népszerűbb, 20 és 22 órakor a végzős diákok mutatnak be nyitótáncot.

– A 13 év arra sarkall bennünket, hogy szükség van erre a programra. Nyolcadikos diákjaink nyitótáncot mutatnak be, amelyet a gyerekek és a pedagógusok is örömmel néznek. Különösen a végzős diákok szüleivel van közvetlenebb viszonyunk, gördülékeny kapcsolat működik közöttünk, akár probléma, akár pozitív esemény kapcsán – tájékoztatott Hódiné Földesi Sára igazgató.

A rendezvény vidám hangulatához a sok tombolatárgy is hozzájárult, így a helyi vállalkozók támogatásának köszönhetően szinte valamennyi vendég egy-egy ajándéktárggyal tért haza.  Az esten befolyt összegből, amely a Nemes Szolgálat Alapítvány számlájára kerül, a gyerekek táborozását, illetve év végén a kiemelkedően teljesítő diákok jutalmazását biztosítják.

Megszakítás