Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tizenhárom éve nagy siker az újévi hangverseny

A hagyományoknak megfelelően a 2014-es esztendő is ünnepi hangversennyel kezdődött Hódmezővásárhelyen. A Városi Fúvószenekar a Fekete Sasban adott nagysikerű koncertet, ahol a könnyed kikapcsolódásról az ilyenkor elmaradhatatlan Strauss művek, könnyűzenei darabok és operett részletek gondoskodtak.

Ha az új esztendőt azzal kezdjük, hogy jól érezzük magunkat, akkor ez a jó hangulat egész évben kitarthat, így összegezte Vágó János a Városi Fúvószenekar évindító koncertjeinek küldetését. A Fekete Sas nagyterme január első hétvégéjén zsúfolásig megtelt zeneszerető közönséggel, akik a hagyományok szerint 2014-et is muzsikával köszöntötték Hódmezővásárhelyen.

– 720 darab szék volt a teremben, ami a lenti nézőtéren és a páholyokkal együtt értendő. Ez egy nagyon nagy szám, volt, akitől utólag kértek elnézést, hogy nem jutott számára ülőhely, de a terembe már nem lehetett több széket betenni. Ez egy nagyon jó dolog, hogy a szervezőknek nem azzal kell foglalkoznia, hogy megtelik –e  a terem, hanem hogy hová ültessük azt a sok embert. Ez sokkal kellemesebb feladat, öröm mindenkinek- mondta Vágó János karnagy.

A koncert összesen 56 zenész összehangolt munkáját dicsérte, akik az ünnepek alatt sem pihentek, hanem folyamatosan gyakoroltak, hogy a közönség idén is színvonalas produkciót, és így élményt kapjon a Fekete Sas nagytermében.

– Egy nagyon szép teremben, egy nagyon szép helyen egy hangversenyt végighallgatni az új év elején az egy kellemes kikapcsolódást, könnyed szórakozást jelent. Nem operákat, nem nehezen emészthető komolyzenei műveket játszunk, hanem Strauss muzsikákat, könnyűzenét és egy kis magyaros operettet. Ezek olyan zenék, amelyek kikapcsolják az embereket, és könnyed szórakozást tudnak biztosítani- tette hozzá Vágó János.

Már 13. éve, hogy a bécsi koncertek mintájára a Városi Fúvószenekar újévköszöntő hangversenyt rendezett Hódmezővásárhelyen.

Megszakítás