Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tizenhárom produkció a BFMK amatőr művészeti fesztiválján

Helyi tehetségeknek nyújt fellépési és bemutatkozási lehetőséget a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ amatőr művészeti fesztiválja, melynek holnapi döntőjében több mint egy tucat produkció közül választja ki a zsűri a legjobbakat. A közönség énekes, táncos darabokat, valamint verseket és meséket is láthat-hallhat a BFMK színpadán december 14-én, szombaton délután három órától.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ immár 28. alkalommal rendezi meg az Amatőr Művészeti Fesztivált. A két selejtezőből döntőbe jutott egyéni és csoportos fellépők a művelődési központ impozáns színháztermében mutathatják be műfaji megkötöttség nélküli produkcióikat. Vidám komolyzenével lép fel a Miegymás Együttes, Juhász Márk Benedek Elek: Kolontos Palkó című meséjét adja elő.

A Tüdölle néptánccsoport szilágysági táncokat mutat be, a Ficergők a „körösi kerepesi körtéfa” alá invitálják a közönséget. Hámori Józsefné egy Petőfi verssel készül szombaton, az Őszirózsa népdalkör tápai népdalokat ad elő. Fogarassy Judit tini és felnőtt csoportjai táncos produkciókkal rukkolnak elő, a Bencék kalotaszegi táncot ropnak.

Takaró Erika egy karácsonyi énekkel idézi meg a közelgő ünnepet, a Bárdos házaspár hajdúsági népdalokat ad elő citerával kísérve. A Promenád tánccsoport palotást jár, míg a szépkorú hölgyek ugrós leánytáncot lejtenek.

Megszakítás