Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Több mint 2500 vásárhelyi gyermek kap gyermekvédelmi támogatást

November elsejétől a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak Erzsébet utalvány formájában vehetik át azt az évi kétszeri 5800 forintos támogatást. Az utalványra jogosultak a Polgármesteri Hivatal pénztárában igényelhetik a támogatásokat.

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak év közben természetbeni juttatásokban részesülnek: ingyen kapják az ebédet és a tankönyvet, valamint évente két alkalommal 5800 forintos támogatást kapnak. Hódmezővásárhelyen 1491 család, 2561 gyermeket érintően jogosult a gyermekenkénti 5800 forintos támogatásra. Eddig az érintettek ezt az összeget a Magyar Államkincstáron keresztül készpénzben kapták, november elsejétől azonban Erzsébet utalvány formájában vehetik át.

– November elsejétől az önkormányzatok szervezik meg ennek a kiosztását. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Népjóléti Csoportja meghívót küldött az érintetteknek. Két napig osztottuk az 5800 forintos Erzsébet utalványokat. Aki nem ért rá ezen időpontban átvenni, az is mindenképpen meg kell, hogy kapja a Polgármesteri Hivatal pénztárában – mondta Antal István, a Népjóléti Csoport vezetője.

Az átvevőnek magával kell hoznia a személyigazolványt, a lakcímkártyát, valamint a TAJ – kártyát is, amelyekkel személyazonosságát igazolhatja.

Akik munkarendjük vagy más egyéb tényező miatt akadályozottak, azok meghatalmazott útján is átvehetik az utalványt, az ehhez szükséges meghatalmazás a kiküldött nyomtatványok között szerepel.

Megszakítás