Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Több mint 60 millió forintból fejlesztették a Városi Stadiont

Több mint 60 millió forintból fejlesztették idén a Városi Stadiont. Egy most beadott pályázat sikeres elbírálása esetén további, közel egymilliárdot költhet a város a sportlétesítményre – minderről Almási István alpolgármester és Fekete Ferenc, sporttanácsnok tartottak sajtótájékoztatót.

A kormány által létrehozott, a társasági adóból lehívható támogatási rendszer segítségével fejlődött a városi stadion. Almási István bejelentette: az erre az évre tervezett beruházások elkészültek.

A 62,3 milliós projekt 30% önerőt igényelt, így a társasági adóból származó támogatás 43,7 millió forintot tett ki, míg az önerő mértéke 18,6 millió forint volt.

– Mindkét műfüves pálya elektromos öntözőrendszert kapott. A hátsó műfüves pálya talaja is teljesen megújult, a centerpálya új, a modern kor követelményeinek megfelelő eredményjelzőt kapott, a kis műfüves pályára világítás került, a nagy műfüves pályára hangosítás, és egy 128 férőhelyes mobil lelátó, HFC felirattal. Biztonságtechnikai megfontolások miatt a Városi Stadion egy teljesen új kerítéssel lett gazdagabb – mondta Almási István alpolgármester.

A tervek szerint ezzel még nem zárult le a stadionrekonstrukció, bővítés és további infrastrukturális fejlesztés szerepel a tervek között, hogy minél méltóbb körülmények között valósulhasson meg a városvezetés célja: az utánpótlás-nevelés és a mindennapos testnevelés támogatása.

– Ez egy első lépése volt ennek a beruházásnak. A következő évben egy komolyabb beruházást szeretnénk a stadionban végrehajtani, amelynek a pályázata már beadásra került. Augusztus 15-e környékén lesz elbírálás, ez közel egymilliárd forintos projekt lesz – mondta Fekete Ferenc sporttanácsnok.

A most elkészült beruházást a HFC száz éves évfordulójára emlékezve, az augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő programsorozat keretében adják át ünnepélyesen.

Megszakítás