Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Több mint 70 objektív fürkészte a Mártélyi Holt-Tisza ág szépségeit

A vártnál is nagyobb sikere volt a Természet színei címmel megrendezett fotótúrának, amelyet több mint 70 érdeklődő részvételével a Mártélyi Tájvédelmi Körzetben rendeztek meg. A Zöld Kapocs Oktatóközpont által szervezett esemény a természet szeretetét igyekezett ötvözni a művészettel. A programot Antalóczy Tibor fotóművész vezette.

A Bodnár Bertalan Oktatóközpontban már második éve tartanak úgynevezett zöld órákat a Zöld Kapocs Oktatóközpont környezeti nevelőinek ajánlásával. Az egyes alkalmakra a város valamennyi oktatási intézményéből érkeznek diákok, sőt akár felnőtt érdeklődők is. A résztvevők a természeti környezetben élményszerű órákat tölthetnek el és közelebb kerülnek annak értékeihez.

– Ez a táj megihlette Tornyai Jánost vagy Endre Bélát, akik hosszú időt töltöttek a Tisza-parton. Mi úgy gondoljuk a felnövő generáció tagjai között is van olyan, aki másképpen látja a természet színeit, árnyékait. Ma Antalóczy Tibor fotóst kértük meg vezessen minket és egy másféle szemüveget adjon ránk – mondta Walterné Böngyik Terézia, a Zöld Kapocs Oktatóközpont vezetője.

Minden diák kezében fényképezőgép vagy fotózásra alkalmas mobiltelefon volt és úgy járták az üdülőterületet. A csoport több helyszínen és perspektívában dolgozott.

– Megpróbálom kicsit felnyitni a szemüket, hogy hogyan lehetne a táj egészéből amit a szemünk befogad olyan apró részeken keresztül képeket komponálni, ami átadja azokat az érzéseket amiket itt kint érzünk, viszont ha csak szerkesztetlenül próbálunk határozott elképzelés nélkül fotózni, akkor ez nem biztos, hogy átjön a képen – mondta Antalóczy Tibor fotóművész.

A túra igen népszerűnek bizonyult, több mint 70 érdeklődő jelent meg rajta. Volt, aki életében először nyúlt fényképezőgéphez és volt, aki a családi példából adódóan komoly elhivatottságot érez magában.

A szervezők azt remélik az elkészült képek közül több jól sikerült alkotást is viszontlátnak a környezeti nevelők által meghirdetett fotópályázaton.

Megszakítás