Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Több mint ötmillió forint támogatást kapott az Erzsébet Kórház a Richter Egészségváros programon

Több mint ötmillió forintról szóló csekket vehetett át jelképesen dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház főigazgatója a hétvégi, Richter Egészségváros elnevezésű program zárásában. A nem tervezett bevételt az Egészséges Vásárhely Program működtetésére fordítják majd.

2009-ben indította a Richter Gedeon részvénytársaság az Egészségváros elnevezésű akciót. Ennek során az ország különböző városaiban tartanak egészségnapokat, amelyek a szűrések és előadások mellett kikapcsolódási lehetőséget is nyújtanak, illetve a részvételi aránytól függően támogatják a helyi kórházak működését. Az idei, hat állomásos rendezvénysorozat első programját Hódmezővásárhelyen tartották. A Kossuth tér megtelt sátrakkal, ahol egész nap kígyózó sorok álltak a különböző szűrőpontokon.

– Nekünk a megelőzés a legfontosabb, ezt szeretnénk elősegíteni. Egy gyógyszercégnek az egészség érdekében mindent meg kell tenni, ezért szeretnénk végigvinni az országon az Egészségvárost – foglalta össze a célokat Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

Az Egészségváros megnyitóján Lázár János polgármester is a megelőzés fontosságáról beszélt.

– Remélem, hogy a mai program valóban segít megőrizni az egészséget és ráirányítani a figyelmet arra, hogy az igazán hatékony gyógyítás soha nem lehet versenyképes a megelőzéssel – mondta beszédében a politikus.

Lázár János azt is hangsúlyozta, hogy a mai világban egyre hangsúlyosabb lelki állóképesség a fizikai felkészültség függvénye. Az Egészségváros program egyébként a mozgásra is adott lehetőséget, de a legnagyobb érdeklődés a csontritkulás mérés, a vérből vizsgált prosztataproblémák, illetve a koleszterinmérés iránt mutatkozott. A vásárhelyiek hatalmas aktivitást mutattak, amelynek köszönhetően 5 millió 290 ezer forinttal gyarapodott a kórház.

– Ez a törekvés – amit a Richter az Egészségváros keretében idehozott – összeillik azzal, amit az EVP már évek óta végez. A két kezdeményezés remélem erősíteni fogja egymást – nyilatkozott dr. Kallai Áprád.

A főigazgatótól azt is megtudtuk, hogy a több mint ötmilliós támogatást az Egészséges Vásárhely Program működtetésére fordítják. 

Megszakítás