Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Több mint száz tűzoltó indult Csongrád megyéből Komárom-Esztergom megyébe

Több mint száz tűzoltó indult Csongrád megyéből Komárom-Esztergom megyébe csütörtökön délelőtt, hogy rész vegyen az árvíz elleni védekezésben – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Arany-Tóth Attila elmondta, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tisztjei közül már a hét eleje óta többen részt vesznek a védekezésben, az operatív törzsben, valamint segítik a munkálatokat a Duna-menti településeken.

Csütörtöktől a Csongrád megyei településeken működő hivatásos tűzoltó-parancsnokságok beavatkozó állományából is bekapcsolódnak az tűzoltók az árvízi védekezésbe. Szegedről negyvenkilencen, Makóról, Hódmezővásárhelyről további húszan-húszan, Szentesről tizenheten, Csongrádról pedig tízen indultak a Duna partjára egyéni védőfelszereléseikkel, bevetési öltözetükkel, gumicsizmájukkal és riadócsomagjukkal – közölte a szóvivő.

A tűzoltók alkotta Csongrád megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport feladatát a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központ utasításai alapján fogja végrehajtani.

A megye biztonságát az állomány helyben maradó része szavatolni fogja, ennek érdekében a szokásos 24-48 órás munkarendről 24-24 órás munkarendre tértek át – tudatta a szóvivő.

(MTI)