Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Több rendszámos parkolóautomata lesz

Jól vizsgázott az a parkolóautomata, amely a gépjármű rendszámának a rögzítésére alkalmas Hódmezővásárhelyen. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy további három ilyen jegyváltót állít üzembe még ebben az évben a belváros forgalmas helyeire. Az új jegykiadók költségeit a parkolásból befolyt pénzből finanszírozza a szolgáltatást végző vásárhelyi cég.

A Bakay és a Hódi Pál utca kereszteződésében található a város egyetlen olyan parkolóórája, amelybe bele lehet táplálni a gépjármű rendszámát. Ez azért nagyon előnyös, mert a kiadott jegyet nem kell visszavinni az autóhoz, a parkolás elindítása ugyanis automatikusan bekerül a rendszerbe, így az ellenőrök nyomon követhetik, mely autó parkol szabályosan. Ezt az új típusú terminált egy éve használják, és az eddigi tapasztalatok szerint jól vizsgázott.

–  Szeretném bejelenteni, hogy a próba bevált, és az elkövetkezendő időszakban, még az idén, ilyen típusúra cserélünk három parkolóórát. Ezzel is emelve a szolgáltatás színvonalát. Hódmezővásárhelyen csak a belvárosban 380 parkolóhely van. A szolgáltatást a HMSZ Zrt., mint városi cég végzi, nyereséggel. Havonta kb. 1 millió forint bevétele van a parkolásból és ebből finanszírozza a jegyautomaták cseréjét – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

A jegyautomaták egyébként kamerával is ellátottak, így a térfigyelő rendszer mellett ezek is segíthetik a rongálókat kiszűrni.

Megszakítás