Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

TOP: 3,5 milliárdra már pályáztak

Eddig több mint 3,5 milliárd forintra pályázott a Területi Operatív Programban (TOP) Hódmezővásárhely. A 100 százalékos támogatást munkahelyteremtésre, út- és kerékpárút építésére, illetve épületkorszerűsítésre fordítanák.

Összesen 9,8 milliárd forintot hívhat le Hódmezővásárhely a Területi Operatív Programból (TOP). Eddig 4 pályázatot nyújtott be az önkormányzat. Az egyik 820 milliós, melyből 600 álláskereső juttatnának munkához a piaci szereplők, az önkormányzat és a kormányhivatal együttműködésével.

– A program júliusban kezdődne több mint 100-an csatlakozhatnának ingyenes képzéshez, az érintettek bérpótló támogatását, szükség esetén szállását, utazását is fedve. Emellett 300 embert részesítenének bér- és járuléktámogatásban, akár egy évet meghaladó időtartamra, amellyel új munkahelyeket kívánnak teremteni, illetve 200 főnek munkaerőpiaci szolgáltatásokat is nyújtanak – közölte Hegedűs Zoltán alpolgármester.

TOP-ból finanszíroznák a keleti elkerülő utat is – 1,8  milliárd forintból -, a beruházás jövőre kezdődhet el. A 47-es út északi részét köti össze az Erzsébeti úttal, közel 3,2 kilométer hosszú, 11 tonnás járművekre tervezve. A legfontosabb cél, hogy az ipari park teherforgalmától mentesíthessük a város központját – folytatta.

A maroslelei kerékpárút Makóval közös projekt. Két szakaszban, Vásárhelytől Marosleléig 14,2 kilométer hosszan, 700 millió forintból, majd Makóig valósulhat meg. 180 millió forintot fordítanának a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat épületének felújítására.

Megszakítás