Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Továbbra is ingyenes lesz a zöldhulladék szállítás

Megoldódtak Vásárhelyen a hulladékszállítást érintő problémák. Almási István polgármester és Versegi Attila, az A.S.A Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatón jelentették be: ingyenes marad az építési törmelék, valamint a zöldhulladék elszállítása, és megmarad a nyolc órás ügyfélszolgálat a Polgármesteri Hivatalban.

Eredményes tárgyalásokat folytatott a vásárhelyi A.S.A Köztisztasági Kft. és az önkormányzat, melynek során mindkét fél megegyezésre törekedett, ennek köszönhető, hogy sikerült orvosolni a hulladékszállítással kapcsolatos lakossági problémákat.

– A jövőben ingyenes lesz az építési törmelék elszállítása, illetve lerakása. Ingyenes lesz a zöldhulladék elszállítása. Újra lesz 8 órás ügyfélszolgálat a belvárosban, a korábbi éveknek megfelelően, itt a Polgármesteri Hivatalban – mondta Almási István polgármester.

A cég az önkormányzattal való több mint tizenhét éves együttműködése során mindvégig ingyenesen biztosította a zöldhulladék elszállítását, a tárgyalások során most is arra törekedtek, hogy ez a lakosság számára a jövőben se járjon anyagi teherrel.

– Sikerült megegyeznünk abban, hogy a felmerülő újabb költségeket hogyan tudjuk viselni. A költségek kétharmadát az A.S.A Köztisztasági Kft., egyharmadát pedig az önkormányzat vállalja át. Az ASA részéről a teljes költség kétharmada húszmillió forint, a önkormányzat részéről pedig 6, 7 millió forint – mondta Versegi Attila, az A.S.A Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. ügyvezetője.

Az új hulladéktörvény nagy hangsúlyt fektet a szelektív hulladékgyűjtésre. A jövőben pedig a zöldhulladék gyűjtése, hasznosítása fog elsőbbséget élvezni az eddig is jelenlévő szelektív hulladékgyűjtés mellett. A lakosság tehát továbbra is kirakhatja a hulladékgyűjtő edényzet mellé a zöldhulladékot, rendezett formában, zsákokban vagy kötegelve.

Az építési törmeléket ingyenesen az előre meghirdetett időpontokban, péntek délutánonként, és minden hónap első szombatján szállíthatja az A.S.A telephelyére a lakosság.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Hódmezővásárhelyen alkalmazott, jelenleg érvényben lévő hulladékkezelési díjak más megyei jogú városok viszonylatában a legalacsonyabbak közé tartoznak. Míg 2012-ben Vásárhelyen egy ürítés után háromszázhat forint volt a hulladékszállítás költsége, addig például Szegeden ez a díj, ötszázhetvenkét forintot tett ki.

Megszakítás