Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Továbbra is várják a támogatásokat a rászoruló gyermekek nyári étkeztetéséhez

4,2 millió forint folyt be eddig az önkormányzat költségvetési számlájára, amellyel a cégek, egyházak, civil szervezetek és magánszemélyek a vásárhelyi gyermekek nyári étkeztetését támogatták. Még 1,6 millió forint hiányzik a közel hatmilliós önrészből, amely a több mint 18 millió forint pályázati forrással kiegészülve augusztus 16-áig biztosítja, hogy napi egyszer meleg ebédhez jusson 1300 rászoruló kisgyerek.

18,4 millió forint összegű pályázati forrást nyert Hódmezővásárhely önkormányzata a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól, hogy az 1300, 6 és 11 éves kor közötti, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekek számára biztosítsa a napi egyszeri meleg ebédet a nyári szünet ideje alatt is. A gyermekétkeztetéshez szükséges 5,8 millió forint pályázati önrészhez kérte az önkormányzat a civil szervezetek, egyházak, vállalkozások és cégek, valamint a magánszemélyek adományait.

– Eddig közel 300-an fizettek be a gyermekétkeztetés számlájára, 4,2 millió forint jött eddig össze, az 5,8 millióhoz már csak 1,6 millió hiányzik – mondta Antal István, a Népjóléti Iroda vezetője.

Az érintetteknek nem kellett külön pályázniuk a támogatásra, hiszen minden 6-11 éves korú gyermeket nevelő, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő családot személyesen keresett meg az önkormányzat azzal kapcsolatban, hogy hogyan oldják meg majd a nyáron gyermekeik étkeztetését, majd a visszajelzések alapján regisztrálták a támogatottak körét, akik az ebédjegyeket már át is vehették. Az ingyen ebédet augusztus 16-áig kapják a gyerekek.

– Két helyen lehet átvenni az ételt: a Kalmár Zsigmond étkezdéjében, illetve a Cseresnyés Kollégiumban – mondta Antal István.

Helyben fogyasztásra nincs lehetőség, az ebédet ételhordóban lehet hazavinni délelőtt fél tizenegy és fél tizenkettő között.  Külterületen – Erzsébeten, Batidán, Kútvölgyön és Szikáncson – szintén lehetőséget biztosítanak a megszokott csere ételhordós rendszer keretében az ebéd elvitelére.

A még hiányzó, 1,6 millió forinthoz továbbra is várják a felajánlásokat, amelyeket az önkormányzat házi pénztárában vagy átutalással az alábbi számlaszámra lehet befizetni: 11600006-00000000-21810866.

Megszakítás