Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tudományost ülést tartottak az egészségügyi dolgozók

Tizennyolcadik alkalommal tartotta meg Erzsébet napi tudományos ülését a vásárhelyi Erzsébet Kórház. A korábbi évekhez hasonlóan most is Szegedről érkezett orvosok és professzorok tartottak előadást a rendezvényen, ezúttal azonban makói tagintézmény dolgozói is jelen voltak az ünnepségen.  A hagyományokhoz híven, az ünnepi eseményen az idén is szakmai kinevezéseket osztottak ki.

1996 óta Erzsébet nap környékén a vásárhelyi egészségügyi intézmény dolgozói minden évben tudományos konferencia keretében emlékeznek meg névadójukról. Az idei találkozó újszerűségét az adta, hogy a makói tagintézmény dolgozói is ellátogattak a Polgármesteri Hivatal dísztermében megrendezett ünnepségre. A megjelenteket a fenntartó részéről dr. Mészáros János, a GYEMSZI dél-alföldi térségi igazgatója köszöntötte, aki az elmúlt időszak változásairól, eredményeiről beszélt.

– Az egészségügy egy folyamatos változáson megy keresztül. Az egyik legnagyobb változás az intézmények életében a 2012-es állami kézbe vétel volt, majd 2013-ban bekövetkeztek az intézményi integrációk, amely egy közös és fenntartható pályát vázol fel. Ez a hódmezővásárhelyi és makói kórház életében be is következett ez év február elsejével – mondta dr. Mészáros János, a GYEMSZI dél-alföldi térségi igazgatója.

A szakember eredményként említette, hogy a már integrálódott két intézményben 2.7 milliárd forintos fejlesztés fog elindulni, sőt 2020-ig további nagy ívű modernizálások várhatók.

A találkozó az ünneplés mellett egyfajta tudományos képzési lehetőséget is kínált.

– Mint ahogy minden évben, most is szegedi előadók tartottak előadást. Professzor Facskó Andreát, a SZTE Szemészeti Klinika vezetőjét és Professzor Varga Endrét, a Traumatológiai Klinika vezetőjét hallhatták a résztvevők – mondta dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó főigazgatója.

A hagyományoknak megfelelően az előzetes felterjesztések alapján az idén is szakmai elismeréseket osztottak ki. Makóról a Belgyógyászati Osztály munkatársaként Dubra Mariann, Hódmezővásárhelyről az Intenzív Osztályról Molnár Orsolya vehette át adjunktusi kinevezését.

Megszakítás