Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tudomásul veszi az Erste Bank a PSZÁF határozatát

Tudomásul veszi az Erste Bank Hungary Zrt. a Pénzügy Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) határozatát, a PSZÁF által kirótt 3 millió forintos bírságot a pénzintézet haladéktalanul megfizeti, és intézkedéseket tett annak érdekében, hogy hasonló hiba a jövőben ne fordulhasson elő.

Az Erste Bank azután juttatta el reagálását az MTI-hez, hogy Lázár János csütörtökön arról tájékoztatott: hárommillió forint bírsággal sújtotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az Erste Bank Zrt.-t, mivel a pénzintézet az önkormányzat számlavezető bankjaként jogszabálysértő módon járt el Hódmezővásárhellyel szemben.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár, fideszes parlamenti képviselő csütörtökön elmondta: az Erste Bank Hungary Zrt. a hódmezővásárhelyi önkormányzat számlavezető pénzintézeteként „inkorrekt, tisztességtelen és a törvényeket sértő” lépéseket tett a várossal szemben, annak érdekében, hogy a város fogadja el a számlavezetési feltételeknek a település számára kedvezőtlen módosítását. Ezek miatt – országgyűlési képviselőként – a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez fordult.

A PSZÁF dokumentumokat és tájékoztatást kért a banktól, amelyek alapján megállapította, hogy az Erste Bank Hungary Zrt. megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvényt – közölte a képviselő.

(MTI)

Megszakítás