Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tündér Lala a Mezővári új ovi javára

Több mint százezer forint folyt be a Mezővári új óvoda javára a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola mini-színpadosainak jóvoltából, akik a Tündér Lala című zenés darab bevételét ajánlották fel a nemes kezdeményezés támogatására. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tartott előadásra mintegy 200-an voltak kíváncsiak.

Nyolcszáz felajánlás érkezett magánszemélyektől, illetve cégektől a hódmezővásárhelyi önkormányzat tavaly életre hívott kezdeményezésére, hogy új óvoda épülhessen a magyarlakta kárpátaljai Mezőváriban. A Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola mini-színpadosai is hozzájárultak a gyűjtéshez, hiszen a Tündér Lala című produkció bevételét felajánlották a Mezővári új ovi javára. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tartott jótékonysági előadásra 200 jegy kelt el.

– Örülünk, hogy az iskolák is csatlakoztak a felajánláshoz, ebben a támogatásban, amelyet a mezővári óvodásoknak nyújt az önkormányzat – mondta Vágó János önkormányzati képviselő.

Az 50 perces darab Szabó Magda novellája alapján készült, Vargáné Dezső Zsuzsanna rendezésében, amelyet a prózai részeket gazdagítva, a tantárgyhoz kapcsolódó, a gyerekek számára már ismert dalanyagok egészítettek ki, így igazi gyermeknapi szórakozásnak ígérkezett.

– Vargéné Dezső Zsuzsanna kolléganőm drámapedagógia szakon végez az idén, és egy vizsgaelőadást kellett neki tartania, megkérdezte, hogy támogatom-e ebben a Tündér Lalás verzióban, igent mondtam. Sokféle dolgot mutatnak meg benne a gyerekek a tánctól az énektudásukon át, a szövegmondásig – mondta Forrainé Kószó Györgyi iskolaigazgató.

A Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjainak álma, hogy a Tündér Lala című darabot egyszer majd a Mezővári óvodásoknak is előadhatják.

Megszakítás