Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A vásárhelyi Tűzoltóság új megbízott vezetőjével is találkozott a polgármester

tuzoltosag

 

Munkamegbeszélésen vett február 2-án részt dr. Márki-Zay Péter polgármester, a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.
 
A találkozón részt vett Szatmári Imre tű. dandártábornok, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Krám István tű. alezredes, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője és Kovács Ferenc tű. százados, a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság megbízott tűzoltóparancsnoka, aki megbízását nemrégiben kapta meg a vásárhelyi létesítmény vezetésére. A bemutatása során felettesei elmondták, hogy a helyi állomány javára válhat Kovács Ferenc gyakorlati tudása és tapasztalata.
 
A vásárhelyi állomány egyébként szakmailag kiváló minősítéseket szerez minden megmérettetésen, átlagéletkora 44 év, ami azt jelenti, hogy mind a tapasztalat, mind a fizikai erőnlét szempontjából a legideálisabb az összetétele.
 
A vásárhelyi tűzoltóság épülete műemlékvédelmi épület, éppen ezért kicsit bonyolultabb volt a tető-felújítás, amit még 2018-ban beszélt át a polgármester a tűzoltósággal. 2020-ban a tetőcsere megtörtént, most pedig amint az időjárás megengedi a polgármesteri hivatal prioritással helyreállíttatja az épület melletti járdaszakaszt, ígéretéhez híven.
 
Szó esett a közös együttműködésről, például a panellakások villamosvezetékeinek közös cseréje kapcsán, a társasházak tűzvédelme érdekében, valamint azt is megtudhattuk, hogy a katasztrófavédelem több gyakorlatot is tervez kiemelten a Tram-train kapcsán, hogy ha majd véletlenül baleset történik, hatékonyan tudjanak közbe lépni.
 
A katasztrófavédelem és a városvezetés biztosították egymást a további jó együttműködésről.
 
tuzoltosag
Megszakítás