Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Új betegirányító rendszer: rövidebb várakozás

A rugalmasabb és kiszámíthatóbb ellátás érdekében új elektronikus betegirányító rendszert vezettek be a hódmezővásárhelyi kórházban, ahol december végéig tesztelik a sorszámosztó automatát.

 

– A korábbi rendszer, ami az egészségügyben jellemző volt, vagyis a naptárban vagy egy kockás füzetben vezettük, hogy az időpontra érkezők mikor és milyen sorrendben fogják a szakrendeléseket felkeresni, a múlt. Az új sorszámosztós rendszer megszünteti – mondta dr. Kallai Árpád, a hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója.

 

A rendszer előnye, hogy gyorsítja és ütemezi az orvosok munkáját, valamint rövidíti a várakozást. Dr. Havasi Katalin orvosigazgató szerint a későbbiekben akár a várólisták is rövidülhetnek.

 

–  A cél, hogy az adminisztráció a betegrendeléseken rövidebb legyen. Az idő, amit az orvos és az asszisztens a rendelőben tölt, azt a betegre fordíthatja és minél kevesebb időt kell az adminisztrációval foglalkozni. Utóbbit részben az elektronika végzi el, vagyis a sorszámosztó gép, ami a bejáratnál található, részben pedig a betegirányító pultnál dolgozók. Náluk azoknak kell jelentkezni, akiknek nincs előjegyzett időpontja. Ők tudnak időpontot adni a különböző szakrendelésekre, illetve felvilágosítást arról, hogyan működik az új rendszer – magyarázta Havasi Katalin. 

 

A tesztidőszak december végéig tart. Addig a sorszámhúzásnál a betegeknek segítenek a kórház dolgozói. Nemcsak az új szakrendelőben, hanem a radiológián is hasonló rendszer működik.

 

(Kép forrása: internet)

Megszakítás