Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Új játszóteret avattak a Hódtóban

Gyerekzsivajtól volt hangos a Hódtó vasárnap délután, itt adta át ugyanis negyedik játszóterét a Tisztaszívvel Egyesület. Az új létesítmény főként a tizenéves korosztály számára nyújt aktív kikapcsolódási lehetőséget, mivel kötélpályát, egyedi mászó eszközöket és szabadtéri edzőgépeket is tartalmaz.

A Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány a vásárhelyiek támogatásával még 2010-ben alakított ki gördeszka- és görkorcsolya pályát a Hódtóban. Már akkor megfogalmazódott az az elképzelés, hogy mindez egy közeli játszótérrel kiegészülve igazi lakótelepi, szabadtéri komplexummá válhatna.

– Erre gyűjtöttük a pénzünket, igaz három év kellett hozzá, de érdemes volt kivárni. Most nagyon korszerű, uniós szabványoknak megfelelő, ugyanakkor aktív részvételre serkentő játszóeszközöket tudtunk ide elhelyezni – mondta Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A 12 millió forintból épült új játszótér az összefogásnak köszönhetően jött létre. Az egyesület erre fordította jótékonysági rendezvényeinek bevételeit, az adókból befolyt 1%-ot, a kivitelezést pedig helyi vállalkozók is támogatták.  

–  A civil szervezet által létrehozott játszóterekkel, plusz a város által létesített játszóterekkel úgy érzem, kezd kielégítő lenni a város játszótér ellátottsága – mondta Almási István, polgármester.

Az eszközök elsősorban a tizenévesek mozgásigényének kielégítését célozza. A játékok alapanyaga főként fém, így az időnek és a rongálásnak is jobban ellenáll. A balesetvédelmi szempontok figyelembevételével tervezett játszótéren a kötélpálya mellett megtalálható három szabadtéri edzőgép, két libikóka, több egyedi mászóeszköz, sőt négy olyan hinta is, amely a mozgássérült gyerekek kikapcsolódását szolgálja.  

– A városban nem sok ilyen van, ezek az eszközök jobbak, mint a régiek – mondta Baráth Martin, miután kipróbálta az eszközöket.

– Itt lakunk a környéken, nagyon közel van hozzánk, nagyon örülünk neki. Most is látható mennyi gyerek van itt – rengeteg. Az iskolaszünettel pedig egyre többen jönnek majd, szóval nagy szükség volt rá – mondta egy szülő, Kocsis Jánosné. 

A Tiszta Szívvel Egyesület a közeljövőben – pályázati forrás bevonásával – a Béke-telepen szeretne újabb, praktikus szempontok szerint kialakított játszóteret létrehozni.

Megszakítás