Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Új, modern stílusú kertet alakítanak ki a Hősök terén

Hódmezővásárhelyen, a Hősök terén a két körforgalom közötti területen modern stílusú kertészeti átalakítás zajlik. A munkálatok során a szakemberek egy automata öntözőrendszer kiépítését végzik. A parképítés augusztus közepére fejeződik be.

Hódmezővásárhely Önkormányzata „A közösségi közlekedés feltételrendszerének és infrastruktúrájának komplex fejlesztése Hódmezővásárhelyen” címmel, egy DAOP projekt keretében, az Európai Unió támogatásával pályázatot nyert a közlekedés fejlesztésére. Az Európai Unió a projektre 163 millió forintot adott, a beruházás összköltsége pedig 182 millió forint. A pályázat egyik része a Hősök tere átalakítására vonatkozik. Jelenleg a két körforgalom közötti területen az arra közlekedők az öntözőrendszer telepítésének lehetnek szemtanúi.

– A két körforgalom közötti területet, illetve a körforgalmakat is felújítja az önkormányzat. A felújítás egy része már tavaly elkészült. Szobrot és díszvilágítást kapott az egyik körforgalom, a modern stílusú kertészeti átalakítás pedig most zajlik. Jelenleg az öntözőrendszer telepítése folyik. Ahhoz, hogy minőségi parkot és kertet lássunk, egy automata öntözőrendszer feltétlenül szükséges – tájékoztatott Ékes József, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda csoportvezetője.

A Hősök terén a gyalogos és kerékpáros közlekedés az öntözőrendszer telepítésének munkálatai mellett folyamatos. A parképítés augusztus közepére fejeződik be.

Megszakítás