Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Új óvoda épül Újvároson

Gőzerővel épül Újvároson az új óvoda! A 700 négyzetméteres intézményben négy csoportszoba, valamint tornaterem, nevelői-, könyvtár- és több fejlesztőszoba kap majd helyet. A beruházás összköltsége eléri a 190 millió forintot, a létesítmény a tervek szerint jövő év májusára készül el.

Egy régi álom teljesülhet Újvároson a közeljövőben: rövidesen új óvodát avathatnak a városrészben. A Nádor utcán működő jelenlegi intézmény – amely egy 120 éves épületben kap helyet – kereteihez mérten maximális létszámmal működik. Évek óta indokolt, sőt komoly igény is mutatkozott az óvoda fejlesztésére. A város nemrégiben egy a Dél- Alföldi Regionális Program keretében kiírt pályázaton jelentős forrást nyert a korszerűsítésre.

– A pályázat kritériuma a létszámbővítés volt. Azonban ebben az intézményben ezt fejlesztéssel megoldani nem lehet, ezért úgy döntött a város, hogy teljesen új óvodaépületet fog létrehozni. Erre a lehető legmagasabb támogatási összeget 120 millió forintot nyert el a város, azonban a beruházás összköltsége 190 millió forint lesz. A fennmaradó rész finanszírozását az önkormányzat fogja megoldani – mondta Molnárné Kecskeméti Rita települési képviselő.

Az új óvodaépületet a Vörösmarty utcán húzzák fel, a jelenleg működő Nádor utcai óvoda mögötti telken.

– Az óvoda működésében fennakadás nem lesz. Nem kellett az óvodát bezárni az építkezés miatt, csupán a zaj lesz nagyobb- tette hozzá a települési képviselő.   

  Az új épületben több mint 700 négyzetméteren az eddigitől több, vagyis négy csoportszoba kap majd helyet, de többek között tornateremmel, nevelői-, könyvtár- és fejlesztőszobákkal is rendelkezik majd az új létesítmény.

A beruházás júniusban kezdődött, jelenleg az alapozásnál tart a kivitelező. A tervek szerint őszre szerkezetkész lesz az épület és májusban átadásra kerül az intézmény. Ezt követően lebontják a régi óvodát a Nádor utcán és teljes egészében rehabilitálják az udvart, amely a telek szomszédságából adódóan igazán nagy szabad területet biztosít majd az ovisok számára.

Megszakítás