Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Új óvodájukat örökítették meg alkotásaikban a kisgyermekek

Alkotó pályázatot hirdetett a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Nádor utcai tagintézménye, melynek ünnepélyes eredményhirdetésére hétfőn került sor. A gyerekeket megihlette a szomszédságukban zajló új óvoda építése, ezért az éppen aktuális munkálatokat rajzolták le, vagy jelenítették meg térben.

Épül az új Nádor Utcai Óvoda a régi intézmény közvetlen közelében. Elkészült az első, majd a második szint, melyre még a hónap végén a tető is rákerül, hogy aztán tavaszig csak a belső munkálatokra lehessen fókuszálni.

– A gyerekek nap, mint nap figyelemmel kísérik az óvoda építését, látják, hogy a kerítés mögül kiemelkedik az épület, látják a daru működését és a munkások tevékenységét. Ez egy nagy élmény számukra, mi óvónők pedig szerettük volna ezt az élményt még mélyebbé tenni, és fokozni az óvodavárás örömét, ezért egy alkotói pályázatot hirdettünk – mondta Molnárné Dobsa Magdolna, a Nádor utcai Tagintézmény vezetője.

Az intézmény több kategóriában várta az alkotásokat. Voltak, akik egyéniben teljesítették a feladatot, és készítették el művüket, melyre az általuk legfontosabbnak ítélt motívumokat rajzolták.

– Napocskát, felhőt, füvet, tetőn munkás fiúkat és emeletes házat – mondta Törteli Léna.

Voltak, akik inkább csapatban dolgoztak, ezért szüleiket is bevonták az alkotási folyamatba. Zalán festett, apukája pedig a kivitelezést vállalta magára.

– Hallottam, hogy tésztahidakat építenek egyetemisták és onnan jött az ötlet, így makaróni tésztából készítettem el a darut. A terv az volt, hogy gipszből öntjük ki a téglákat, de ehelyett sógyurmából egyszerűbb lett – mondta Kun István.

Bár a pályázatra érkező alkotások különböző technikával készültek, a részvevők abban egyetértettek, hogy a régi helyett egy szép, tágas és modern óvodát szeretnének. Az eredményhirdetésről senki sem távozott üres kézzel, hiszen az óvónők oklevéllel és egyéb ajándékokkal jutalmazták a gyerekek alkotókedvét. A munkákból kiállítás is készült, amelyet még egy hétig lehet megcsodálni.

Megszakítás