Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Megújul a parkoló a stadionnál, a piacnál

Épül a városi stadion új parkolója Hódmezővásárhelyen. A fizetőparkolót mind a sporteseményekre, mind a piacra érkezők használhatják majd, amelyre akár éves bérletet is válthatnak.

 

A városi stadion főbejárata a piac felőli oldalon található Hódmezővásárhelyen. Mivel sok szülő viszi a létesítménybe sportolni, vagy meccsekre a gyermekét, nemcsak a piacra látogatók, hanem ők is rendszeresen használják az előtte található parkolót. Gondot jelentett, hogy csapadékos időben a parkolóban megállt a víz, ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy felújítja.

 

– Ez a fejlesztés most annak köszönhető, hogy 2,5 milliárd forint támogatást kaptunk a kormánytól. Ebből mintegy 30 millió forintba kerül majd a beruházás. 2500 m²-es, térköves parkoló lesz, 25 cm-es alappal – mondta Fekete Ferenc önkormányzati képviselő, a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány elnöke.

 

Jelenleg a vízelvezető árkokat ássák ki a munkagépek, amelyekbe 150 dréncsövet fektetnek le, ez a teniszklub előtti árokrendszerbe vezeti el a vizet. A parkoló várhatóan június 16-ára készül majd el. Az önkormányzat a piac és a stadion környékét érintően új parkolási zónát alakított ki, itt korábban is a hét minden napján kellett parkolójegyet váltani.

 

– Aki ezt a zónát választja, 36.000 forintos éves bérletet válthat, így napi 100 forintért használhatja. Ha valaki a stadionba naponta kétszer is hozza a gyermekét, akkor elgondolkodtató, hogy megvegye a bérletet – tette hozzá Fekete Ferenc.

 

2010 óta folyamatos a városi stadion fejlesztése. Idén újabb 280 millió forintos TAO-támogatással, amelyhez 30% -os önkormányzati önerő is társul, megújul a főbejárat és beléptető rendszerrel egészül ki, befedik a lelátót, ahol új székek lesznek. A jövőben pedig a komplexumhoz kapcsolódó szállást, vagy napkollektorokat is szeretnének kialakítani.  

Megszakítás