Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Új szolgáltatás segíti a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését

Új személyközpontú szolgáltatást kínál a megváltozott munkaképességű emberek számára a SZITI Kulturális és Mentálhigiénés Egyesület a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervével együttműködve Hódmezővásárhelyen. A munkaközvetítést és a különböző tanácsadásokat minden szerdán reggel nyolctól délután 2 óráig lehet igénybe venni a Munkaügyi Központban. Érdemes mihamarabb jelentkezni, ugyanis januártól több munkáltató is növeli a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását.

Új típusú szolgáltatást vezet be a SZITI Egyesület és a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv a megváltozott munkaképességűek számára Hódmezővásárhelyen. Az ügyintézés személyközpontú lesz, így még pontosabban tudják az ügyfelek érdekeit képviselni. Célkitűzésüket Európai Uniós pályázat első körben 2015 márciusáig segíti, de a hiánypótló ellátási forma miatt ez a határidő valószínűleg utána is folytatódhat a Munkaügyi Központban.

– Szeretnénk olyan kiegészítő szolgáltatásokat nyújtani az itt megjelenő ügyfeleknek illetve a hozzánk betérő ügyfeleknek, mint a munkaközvetítés, állásközvetítés, álláskeresési tanácsadás, pálya rehabilitációs tanácsadás. Igény szerint tudunk jogi és pszichológiai szolgáltatásokat is ide szervezni – mondta Matula Anikó, a SZITI Kulturális és Mentálhigiénés Egyesület projektmenedzsere.

A Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv igazgatója arra biztatja a megváltozott munkaképességűeket, hogy minél hamarabb keressék fel az irodát, mert szükség lesz a munkájukra.

– A Hódmezővásárhelyi Városellátó és a SZEFO is bővíteni fog januártól. Rokkantsági ellátottakat szeretnénk oda közvetíteni, ezért az ilyen ellátásban részesülő vásárhelyi lakosságot szeretnénk megszólítani ezzel kapcsolatban. Illetve a TÁMOP 1.1. irodában, ami az Andrássy úton található, a rehabilitációs ellátottakat várjuk, ugyanis a TÁMOP projekten keresztül nagyon sok rehabilitációs ellátásban részesülő ügyfelünknek tudunk munkalehetőséget biztosítani – mondta Bényi Krisztina, a CSMHK Rehabilitációs Szakigazgatósági Szerv igazgatója

Eddig a Hódmezővásárhelyi Városellátó 200, a SZEFO 75, míg a Csongrád Megyei Járási Hivatal 10 megváltozott munkaképességű ember számára adott munkát. Ezek a számok pedig azt bizonyítják, hogy a város hosszú ideje élen jár a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában

– Ez egy nagyon fontos dolog, hiszen így ők is érzik, hogy a társadalom fontos és megbecsült tagjai azáltal, hogy munkát végezhetnek – mondta dr. Makó András a járási hivatalvezető.

A SZITE Egyesület mostantól minden szerdán reggel 8 órától egészen délután 2 óráig tart ügyfélszolgálatot a Munkaügyi Központban.

Megszakítás