Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Új szolgáltatások a Magyar Államkincstár állampapír forgalmazási pontjain

Április és május hónapokban a Magyar Államkincstár járási és polgármesteri hivatalokban történő megjelenéssel bővítette állampapír forgalmazói hálózatát. Az országszerte megnyitott új forgalmazási pontok értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési számla nyitással és kezeléssel, továbbá a kényelmi szolgáltatások – WebKincstár és TeleKincstár – igénylésének lehetősége mellett júniustól befektetési szolgáltatás nyújtásával állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Az elmúlt két hónapban a Magyar Államkincstár 10 új helyszínen nyitott országszerte állampapír forgalmazási pontot:

  • V. kerületi járási hivatal; 1051 Budapest, Erzsébet tér 3.
  • VII. kerületi járási hivatal; 1073 Budapest, Erzsébet körút 6.
  • Mohács, 7700, Széchenyi tér 3.
  • Karcag, 5300 Kossuth tér 1.
  • Hódmezővásárhely, 6800 Városháza, Kossuth tér 1.
  • Kisvárda, 4600 Kölcsey út 2/A.
  • Sopron, 9400 Fő tér 5.
  • Dunaújváros, 2400 Városháza tér 2. fsz.16.
  • Pápa, 8500 Fő u.5.
  • Érd, 2030 Budai út 8.

Az új forgalmazási pontok szolgáltatási köre június hónapban – a már meglévő – értékpapír számlanyitási és kezelési szolgáltatás (értékpapír-, Start- és Tartós Befektetési Számla nyitása, WebKincstár és TeleKincstár szerződések megkötésének lehetőségével) mellett befektetetési szolgáltatással bővül. Ennek köszönhetően – június 1-jét követően – a járási és, önkormányzati kirendeltségeken készpénzkímélő módon, bankkártyás fizetéssel lehet állampapírt vásárolni, jegyzési műveleteket végrehajtani.

(Kivételt képez: készpénz be- és kifizetés, fizikális értékpapírokkal kapcsolatos tranzakciók, illetve a Tartós Befektetési Számla megszüntetése). Fontos kiemelni, hogy a szükséges, kiegészítő – WebKincstár és TeleKincstár szolgáltatások – szerződések megkötését követően az állampapír befektetéseket kényelmesen interneten, vagy telefonon keresztül akár otthonról is lehet intézni. Emellett – az értékpapírszámlát érintő tranzakciókról – díjmentes SMS szolgáltatás igénybevételével is értesülhetnek az ügyfelek.

A fent említett járási és polgármesteri hivatalokban történő megjelenés mellett mobil állampapír forgalmazási pontokkal is találkozhatnak az ügyfelek az egyes, országszerte megrendezésre kerülő kulturális eseményeken, illetve szabadidős programokon. Ily módon például a szülők – a Start-számla megkötésével – akár egy hétvégi családi rendezvényen is gondoskodhatnak gyermekük jövőjéről anélkül, hogy külön ügyintézés céljából be kellene fáradniuk a kincstári fiókba.

Hódmezővásárhelyen a Városháza épületében várjuk az érdeklődőket.

6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1. I. emelet 13.

Nyitva tartás:     

Hétfő         8:00-16:00

Kedd         8:00-16:00

Szerda       8:00-12:00

Csütörtök   8:00-16:00

Péntek       8:00-12:00

Telefonszám: +36-62/530-174, +36-30/733-8103

E-mail cím: mailto:api.cso@allamkincstar.gov.huapi.cso@allamkincstar.gov.hu

A kirendeltségek elérhetőségéről és nyitvatartási idejéről, illetve a rendezvényeken való megjelenésekről a Magyar Államkincstár honlapja nyújt bővebb felvilágosítást (www.allamkincstar.gov.hu).

Megszakítás