Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Új technikákat tanultak, mérkőzést játszottak a vízilabda táborban

Kéthetes vízilabda tábor ért véget a strandon. A résztvevő gyerekek mind a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Klub tagjai, akik a nyári szünidőben még intenzívebben hódolhattak kedvenc sportjuknak.

A vásárhelyi vízilabda klub már tíz éve rendez nyári tábort tagjai számára. Az idén annyi változás történt, hogy megduplázták az időtartamot, így két hétig biztosítottak sportolási és kikapcsolódási lehetőséget a gyerekeknek.

– Úszni nagyon jól tudnak. Mindegyikük egyesületi tag volt, úgyhogy ezzel külön nem kellett foglalkozni, és vízben mindenféle játékot, mindenféle mozgásformát nagy élvezettel csinálnak – mondta a tábor vezetője, Vígh Szabolcs.

A program minden nap reggel 8 órakor bemelegítéssel, szárazföldi játékkal kezdődött, majd úszás és vízi játék után a nap fénypontja a vízilabda mérkőzés volt. A gyerekek örömmel mesélték, milyen góllövési technikát alkalmaznak a siker érdekében.

– Gyorsan ki tudom gondolni, hogy hová lövöm a labdát. Keresek egy olyan pontot, ahol üres a kapu, és a szememmel máshová nézek és belövöm – foglalta össze Huszka Gábor.

A tábor résztvevői nagyon komolyan veszik ezt a sportot és céljaik hosszú távúak.

– Én szeretnék felnőtt koromban is vízilabdázni – mondta Kősasvári László.

– Én a magyar vízilabda válogatottban szeretnék játszani – tette hozzá Szabó Bence.

Egy jó első osztályú játékos bármikor lehet bármelyik gyerekből, csak kitartás és szorgalom kérdése – érkezett a biztatás Fehér Zsolttól, a tábor szervezőjétől.

Az esélye tehát mindenkinek megvan, pár évet azonban még dolgozni kell. Addig is tovább záporoznak a gólok itt helyben, a Török Sándor Strandfürdőben.

Megszakítás