Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Új telephelyet nyitott a SZEFO Zrt. Hódmezővásárhelyen

Új telephelyet nyitott a SZEFO Zrt. pénteken Hódmezővásárhelyen, az üzem 125 dolgozóval kezdi meg a termelést, jövő év elejére már 175 embernek biztosít munkalehetőséget. A dolgozók több mint 60 százaléka megváltozott munkaképességű.

A magyar állam tulajdonában és az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alatt álló SZEFO Zrt. úgynevezett rehabilitációs társaság, amely minőségi áramelosztó készülékeket és prémium kategóriájú divattermékeket állít elő, nyolc telephelyen mintegy 1000 embert foglalkoztat.

Kis Sándor, a SZEFO vezérigazgatója az ünnepélyes üzemnyitón elmondta: az idén 250 millió forintos fejlesztést hajtottak végre, így összesen 300 munkahely teremtődött. A hódmezővásárhelyi önkormányzattól bérelt 1100 négyzetméteres új telephely megnyitását a vállalkozás rendelésállományának bővülése tette lehetővé.

Az idén a 2012. évinél 300 millió forinttal magasabb, 1,25 milliárd forintos árbevételt tervez a cég. Nemrégiben a kötöttáru mellett kabátok gyártását is elkezdte olasz partnerei számára – tudatta korábban az MTI-vel a szakember.

Az ünnepségen Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a település országgyűlési képviselője elmondta: a munkaerőpiacon érdemi változás megy végbe, amelyre évtizedek óta várt az ország. A munkaügyi adatok szerint legális keretek közt az elmúlt 25 esztendőben soha ennyi ember nem dolgozott, mint most. Majdnem 4 millióan dolgoznak, de az ország stabil emelkedéshez el kell érni az 5 milliót.

Kiemelte: mintegy 1 millió megváltozott munkaképességű ember él az országban, munkaképes életkorban, azonban közülük csak mintegy 140 ezernek tudnak munkát biztosítani. Ezért nemcsak a vásárhelyiek számára óriási lehetőség a 175 új munkahely, hanem országos szinten is nagy jelentőségű. A cél az, hogy minél nagyobb számban jussanak munkalehetőséghez, munkabírásuknak megfelelően a megváltozott munkaképességűek – hangsúlyozta.

Márton Péter a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója elmondta: az országban négy 100 százalékban állami tulajdonú rehabilitációs társaság működik. A SZEFO Zrt. mellett az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft., a Főkefe Nonprofit Kft., és a KÉZMŰ Nonprofit Kft. Ezek összesen mintegy 200 telephelyen, több mint 11 ezer munkavállalóval dolgoznak, amelyből mintegy 9 ezer megváltozott munkaképességű.

(MTI)

Megszakítás