Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Új teremmel bővül a mozi

Újabb teremmel bővül a Mozaik Mozi idén októberre, és a meglévő épületrészt is korszerűsítik Hódmezővásárhelyen. Többek között új székekkel, vetítőgéppel és vászonnal szerelik majd fel.

 

– Nem kell elutazni Hódmezővásárhelyről ahhoz, hogy az ember egy premierfilmet megnézzen. Kitűnő szolgáltatás mellett, lényegében nagyvárosi színvonalon lehet filmeket nézni. A másik dolog a fizetőképes kereslet. Vásárhelyen a gazdasági növekedésnek, a munkanélküliség csökkenésének és a fizetések emelkedésének köszönhetően van fizetőképes kereslet arra, hogy az emberek hétvégén, hét közben eljöjjenek a moziba, és megnézzenek egy filmet. Mára úgy tűnik, hogy belaktuk ezt az egy termet, és bővülni fog még az idén a Mozaik Filmszínház – mondta Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere a mozi fejlesztése kapcsán.

 

A Mozaik Mozi bővítése a tulajdonos kft. saját forrásaiból és banki kölcsönből valósul majd meg, 50 millió forint értékben. Az összeg kétharmadát az épület átalakítására, energetikai korszerűsítésére, illetve fűtési és klimatizációs rendszerének kialakítására fordítják, egyharmadát pedig egy új vetítőtechnika beépítésére.

 

– A telek mérete és a mozi adottságai adnak lehetőséget terembővítésre. Körülbelül egy negyven-ötven fős terem alakítható ki. A terveink szerint ezt a mozi ötödik születésnapjára, azaz mivel mi 2013. október 13-a óta üzemeltetjük, idén október 13-ára valósítjuk meg. A nagyteremben egy székcsere programot szeretnénk véghez vinni, új, kényelmesebb, 21. századi moziszékeket beépíteni. Szeretnénk a vásznat is megnagyobbítani, hogy még nagyobb, még mozisabb élmény legyen, mint ahogy energetikai fejlesztést is végrehajtunk az épületen, hogy még kellemesebb környezetben várjuk az embereket mozizni – mondta Szabó Krisztián, a létesítmény ügyvezető igazgatója.

 

Az új, kisebb teremben magyar, illetve művész- és rétegfilmeket vetítenek majd, amelyeket eddig egyáltalán nem, vagy csak többhetes késéssel tűzhetett a mozi műsorra. Itt elsősorban 2D-s filmeket láthat majd a közönség, a korábbi gépház meghosszabbításával ide kerül a nagyteremhez használt eddigi vetítő, és a korábbi vászon, míg a 3D-s filmeket bemutató nagyobb termet modernebb vetítőgéppel és nagyobb vászonnal szerelik majd fel. A Mozaik Mozi külsőleg is megszépül, megújul a homlokzati rész is.

Megszakítás