Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Új várakozóhelyeket jelölt ki a közgyűlés a taxik számára

Bővítik Hódmezővásárhelyen a taxis várakozóhelyek számát. Az újonnan alkotott rendelet szerint a taxis vállalkozásoknak az állomáshelyekért havi ezer forint összegű helypénzt kell fizetni.

Hódmezővásárhelyen a legutóbbi nyilvántartás szerint összesen 45 taxis dolgozik. A várakozóhelyek használatára vonatkozóan a legutóbbi közgyűlés új rendeletet alkotott. A városban az elmúlt hét évben nem kellett fizetni a taxis drosztokért, ez május elsejétől megváltozik. Almási István alpolgármester javaslatára az eredetileg tervezett kétezer forintos járművenkénti havidíjat a közgyűlés megfelezte, de egy összegben kell az éves díjat befizetni. Ezen kívül a rendelet a meglévő állomások mellé új helyeket jelölt ki.

A Kossuth téren, a bank mellett kétszer négy taxi kap helyet, a Nagyállomásnál öt, a Népkerti állomásnál két, a Kossuth téri buszöbölnél nyolc, a kórháznál a Véradó előtt két drosztot alakítanak ki.

– Nagyon fontos és eddig még nem volt rá példa, hogy a kórház mellett a véradó vonalában kerüljön kijelölésre ilyen várakozó hely. Itt két hely lesz megpályáztatva és versenytárgyalás keretében lehet majd elnyerni a használati lehetőséget – mondta Makó András aljegyző.

A biztonságos közlekedés érdekében arra nem lesz lehetőség, hogy a megadott gépkocsi számon felül további autók is várakozzanak a drosztokon, erre a város kiemelt figyelmet fordít.

Megszakítás