Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Újabb fejlesztések a közösségi közlekedésben

Közel 300 fedett kerékpártárolóval bővült Hódmezővásárhelyen a biciklitartók száma. Mindez a Közösségi Közlekedés fejlesztése elnevezésű Európai Uniós pályázatnak köszönhető, melynek keretében jelenleg a külterületi buszfordulók és várok kiépítése is zajlik.

A városban szinte teljes kihasználtsággal működnek a kerékpártárolók. A Hősök terénél kihelyezett új biciklitartót folyamatosan telített, a felmerülő igények miatt még a buszmegálló mellé is telepítettek tárolókat. Ez utóbbi a műemléki védelem alatt álló kőfal miatt nem lehetett fedett.

– A Hősök terénél 108 férőhelyes fedett kerékpártárolót alakítottak ki, a Mérleg utcai buszfordulónál pedig további 86 darabot. A külterületi városrészekben jelenleg is zajlik a buszfordulók, peronszigetek kialakítása, és ezzel párhuzamosan még százzal bővül a város kerékpártárolási kapacitása – mondta Szilágyi Tamás, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda munkatársa.

A közel 300 új kerékpártároló a Közösségi közlekedés fejlesztése című pályázatnak köszönhető, melyre az Európai Unió összesen 163 millió forintot adott, a beruházás összköltsége pedig 182 millió forintba kerül. Ennek keretében készülhettek el még tavaly a körforgalmak az Ady és a Kodály Zoltán, valamint a Tóalj és a Szőnyi utcák kereszteződésében. Ez utóbbi esetében már csak kisebb pótlásokat kell elvégezni és befejeződik a projekt belvárost érintő szakasza.

– Annyi van még hátra, hogy a termálvezeték fektetése miatt a Szőnyi utcai körforgalom egyik ágának az aszfaltozása még hiányzik, de a közeljövőben ez is el fog készülni. A termálvezeték elvezetése ugyanis már megtörtént, amelyre a múzeum felújításánál és az új művelődési központ létrehozásánál volt szükség – tette hozzá Szilágyi Tamás.

A kivitelezés, ahogy már beszámoltunk róla, jelenleg a külterületi buszfordulók és várok kiépítésénél tart. A teljes beruházásnak a nyár közepére kell elkészülnie.

Megszakítás