Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Újabb szúnyogirtás Vásárhelyen

szunyogirtas

A vásárhelyi önkormányzatot arról tájékoztatta a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium, hogy a városban az országos központi szúnyoggyérítés részeként

– légi kémiai védekezés 2019. július 8-án (tartaléknapok július 9-10.)
– földi kémiai védekezés 2019. július 10-én (tartaléknapok július 11-12.)

napnyugta körüli időpontokban lesz. 

A méhészek értesítése megtörtént.

Az önkormányzat arról is tájékoztatja a tisztelt lakosságot, a kormány a központi szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A gyérítést földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmények: Deltasect 1,2 ULV (földi) és Deltasect1,2 ULV (légi) készítményeket használják. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra,emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

(fotó: pixabay.com)

Megszakítás