Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Újabb TOP-os támogatás: több mint 2 milliárd forint

Több mint 2 milliárd forint támogatást nyert intézményi energetikai korszerűsítésre és az ipari park bővítésére a Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Hódmezővásárhely.

 

– Ez az új iparterület, ilyen osztásban készülnek a feltáróutak – mutatta az ipari park fejlesztési terveit Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely alpolgármestere. Negyven hektár, új – már a város tulajdonában lévő – terület áll rendelkezésre a Földeáki és a Marosleleli út között.

Ez a beruházás is a Területi Operatív Program fejlesztéscsomag része. Vásárhely az elkövetkezendő időben több mint 9 milliárd forintra számíthat. Ennek egyik legnagyobb eleme az ipari park infrastrukturális fejlesztése, amelyre eddig 1 milliárd 90 millió forint támogatást nyert a város.

– A legfőbb célja ennek a projektnek, hogy ezek a területek alkalmasak legyenek az ipari betelepülésre, de természetesen már működő ipari parki területeken is lesznek fejlesztések – egészítette ki az alpolgármester. Hozzátette: a tervek szerint jövő év nyarán indulhat a kivitelezés, ami akár 2018 tavaszára el is készülhet.

Nemcsak az ipari park, hanem több oktatási intézmény is megújulhat a Területi Operatív Programnak köszönhetően. A Klauzál Gábor Általános Iskola, a Klauzál és Nádor utcai telephelyeinek, valamint a Szent István Általános Iskola főintézményének energetikai korszerűsítésére is nyert a város támogatást.

– Mindezekre összesen 460 millió forint áll rendelkezésre – mondta Hegedűs Zoltán.

Hódmezővásárhely a TOP közel 10 milliárd forintos keretösszegének 90%-át már elnyerte. A hátralévő egymilliárd forint lehívása érdekében újabb pályázatokat nyújtnak be. Az már biztos, hogy a TOP-os keretből a Kovács-Küry Időskorúak Otthonának energetikai korszerűsítésére is jut forrás.

Megszakítás