Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Újabb városrész rehabilitációja indulhat el Hódmezővásárhelyen

A 4,2 milliárd forintos összköltségvetésű kulturális város rehabilitációs program lezárultát követően Hódmezővásárhely újabb településrésze újulhat meg; a Szabadság tér és környéke uniós támogatással mintegy 900 millió forintból szépülhet meg – jelentette be Almási István polgármester hétfőn.

A Szabadság tér Hódmezővásárhely társadalmi, fizikai, gazdasági szempontból is leszakadással fenyegetett településrésze: a lakásállomány leromlott, kevés a közösségi funkciót betöltő tér – mondta a politikus a beruházási elképzeléseket bemutató sajtótájékoztatón.

Az önkormányzat ezért egy átfogó felújítási programot dolgozott ki, amely a Szabadság téren és környékén lakók életének szinte minden területén érezteti majd hatását: megújulnak az otthonok, az utak, parkok, a játszóterek, a piac, az iskola, a sportcsarnok, és a templom, a parókia is – hangsúlyozta a polgármester.

Több mint 300 millió forintból felújítják hat társasház homlokzatát és kicserélik a nyílászárókat, helyreállítják a városrész valamennyi terét, útját és járdáját, a zöldfelületeket, és egy új játszótér is épül. A közbiztonság javítása érdekében a téren kamerás megfigyelőrendszert építenek ki. Megújul a Szent István Általános Iskola homlokzata, nyílászárói, tetőszerkezete, a piaccsarnok, a Szent István Király plébánia épülete, valamint a Városi Stadion öltözője. Az oktatási intézmény alagsorában pedig közösségi programok megrendezésére alkalmas helyiséget alakítanak ki – ismertette a rehabilitációs program részleteit Almási István.

A rekonstrukciós munkák mintegy 900 millió forintos összköltségéből csaknem 700 millió forintot fedez pályázati támogatás. A tervek szerint 2013 elején elkezdődő beruházás 2014 végére készülhet el – tudatta a polgármester.

(MTI)

Megszakítás