Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Újévi koncert a Fekete Sasban

A 2010-es esztendőt muzsikával köszönthették a vásárhelyiek is. A városi fúvószenekar idén is megtartotta hagyományos újévi koncertjét a Fekete Sas nagytermében. A hangverseny évről-évre egyre népszerűbb, idén az ülőhely is kevésnek bizonyult.

Hódmezővásárhelyen 9 évvel ezelőtt rendezték meg az első újévköszöntő hangversenyt. Az ötletet az akkor már nagy sikernek örvendő bécsi koncert adta. Ennek mintájára azóta szerte a világon a fúvószenekarok ünnepi műsorral örvendeztetik meg a közönséget.
A vásárhelyi Városi Fúvószenekar a műsor összeállításakor a kezdetek óta ugyanazt a vezérelvet követi:  csendüljenek fel jól ismert Strauss művek, de legyenek meglepetések is.

-A fúvószenekarok az elmúlt 15-20 év alatt nagyon sokat fejlődtek és kifejezetten erre a műfajra nagyon sok zenemű született, így nem jelent gondot évről-évre összeállítani az újévi hangverseny repertoárját. Sok olyan darab van már a tarsolyunkban, amelyekkel az éve első napjaiban is szórakoztathatjuk a közönséget – nyilatkozta Vágó János, a Városi Fúvószenekar vezetője. – Ilyenkor elsősorban Strauss művek között válogatunk, de szerepet kapnak az ünnep hangulatához illeszkedő egyéb darabok is. A korábbi évek nagy sikerére való tekintettel a könnyűzene idén sem maradhatott ki a programból.

Az újévi koncerten ennek megfelelően felcsendültek klaszikus dallamok, mint a Radeczky induló és Strauss Kék- Duna keringője, de egy Michael Jackson dal áthangszerelt változatát meghallgathatta a közönség a Fekete Sasban.

Megszakítás