Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Újjászületik a strand környéke

Elsősorban a Somogyi Béla utcának és környékének tereprendezése, valamint az itt található illegális szemétlerakó felszámolása szolgáltatta a témákat Molnárné Kecskeméti Rita települési képviselő lakossági fórumán, a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

A lakossági fórumon a Somogyi Béla utcának és a Népkertnek a rehabilitációja volt a legfontosabb téma. Abban valamennyi részvevő egyetértett, hogy továbbra is meg kell maradni a környék nyugodt, lakópark jellegének, amely kiválóan alkalmas a szabadidő aktív eltöltésére is.

– Ennek kapcsán, ami biztosan megvalósul, az a futópálya, ezen kívül egy röplabdának, illetve egy streetball és egy kisebb focipályának a lehetősége is megvan. A jelenlegi nagytakarításhoz és felújításhoz az ott lakók is felajánlották segítségüket, így valószínűleg ezt most tavasszal együtt fogjuk megtenni – mondta Molnárné Kecskeméti Rita települési képviselő.

A takarítás azért is különösen aktuális, mert ebben a körzetben a kihelyezett zöld hulladék visszatérő problémaként jelentkezik. A lakók ugyanis nem saját ingatlanuk elé – ahonnan a szolgáltató ingyen elvinné -, hanem az utca végére teszik a hulladékot, amely csak gyűlik, végül illegális szemétlerakó alakul ki. A Somogyi Béla utca végén, ahol az út a 47-esbe torkollik, a fórum részvevői zebrát szeretnék, mert a bevásárlóközpontot így könnyebben tudnák megközelíteni. A lakóknak azonban egy másik útszakaszra is volt zebra igényük. 

– Az Ady Endre és a Bartók Béla utca közötti részen megvalósul a zebra. Ez az igény már régóta fennállt és nagyon sokan kérték és végre a jövő hónapban kialakításra kerül a gyalogátkelőhely – tette hozzá a települési képviselő.

 

Megszakítás