Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Újra tanyafejlesztési program

Ismét megnyílt a tanyafejlesztési program. Augusztus 14-éig pályázhatnak energetikai korszerűsítésre, tanyafejlesztésre a gazdák. Hódmezővásárhelyen, a Petőfi utcán működő Falugazdász hálózat, illetve a Széchenyi Programiroda, valamint a városháza műszaki irodájának munkatársai is segítenek a pályázóknak.

Augusztus 14-éig lehet pályázni a tanyafejlesztési programra. Fontos a Vidékfejlesztési Hivatalnál történő regisztráció, hogy életvitelszerűen tanyán lakjon, illetve mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozzon.

– Több pályázati lehetőség is a rendelkezésére áll elsősorban a mezőgazdasági vállalkozóknak, őrstermelőknek, akik tanyán laknak, ott folytatnak mezőgazdasági tevékenységet. Akár a lakóingatlan felújítására, új gazdasági épületek kialakítására, tenyészállatok vásárlására is lehet pályázni. Sokrétű a pályázati lehetőség, a támogatási intenzitás 75%-os, ifjú gazdák esetében 90 %-os, és hárommillió forint a maximális összeg, amelyre lehet pályázni – mondta Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely alpolgármester.

10 millió forintos összeghatárig lehet pályázni tanyavillamosításra is. Előnyt élveznek azok, akik megújuló energiaforrást használnak, tehát napelemes megoldást szeretnének – ebben az esetben akár 100 %-os is lehet a támogatottság.

 

Fotó: Internet

 

A pályázatról bővebben:

http://data.hodmezovasarhely.hu/docs/hirek/varosi_hir/tanyafejlesztes2015.docx

Megszakítás